Ортопедичні устілки – запорука краси та здоров’я

Ортопедичні устілки – запорука краси та здоров’я

Щодня людина робить близько десяти тисяч кроків. Іде, біжить, ходить, поспішає, шкутильгає. У кросівках, черевиках, чоботях, туфлях. Найчастіше нам важливо, щоб наші ноги виглядали модно та красиво, зручність йде на другий план. Зупиніться. І подбайте про своїх помічників – ноги.

Звичайно, ноги скажуть «дякую» за якісне взуття із натуральних матеріалів. Але не забувайте про індивідуальні ортопедичні устілки. Маленька деталь допоможе уникнути великих проблем зі здоров'ям. Прості взуттєві устілки ортопеди рекомендують замінити на індивідуальні ортопедичні устілки.

Що собою являють устілки, виготовлені на замовлення?

Індивідуальні ортопедичні устілки – спеціальні устілки-супінатори, які допомагають правильно розподілити навантаження на стопу. М'язи, які перенапружувалися, розслабляться, а ті, що напружувалися слабо, навпаки, будуть у тонусі. Виготовляються такі вироби у спеціалізованих клініках за короткий термін – 20-30 хвилин. Роблять їх для кожного пацієнта індивідуально, щоб врахувати у розробці устілки вагу клієнта, особливості ноги, стан хребта, хвороби ніг. Коригується виріб через 2-3 тижні, коли стопа звикає до неї.

Спеціальне взуття для індивідуальних ортопедичних устілок не потрібне, вони підійдуть для будь-якого повсякденного. Їхня товщина – 2-3 міліметри.

Ортопедичні устілки виготовляють із натуральної шкіри та сучасних матеріалів. Це сприяє підвищеній зносостійкості, поглинанню вологи з поверхні стоп, гарній амортизації, міцності.

Вироби покращують кровообіг у стопах, підвищують стійкість як при ходьбі, так і при зупинках, попереджають хвороби опорно-рухової системи, зменшують навантаження на хребет, знижують втому ніг і в цілому покращують самопочуття.

Кому показано використовувати ортопедичні устілки?

Існує хибна думка, що ортопедичне взуття та устілки потрібно носити лише дітям до 3 років. Насправді індивідуальні устілки рекомендовані всім людям для профілактики, щоб уникнути проблем із здоров'ям. Але людям, які вже «заробили» собі захворювання ніг, носити дані вироби обов'язково.

Потрібно носити індивідуальні устілки, якщо у Вас:

  • Плоскостопість. Найчастіше захворювання стоп. Зустрічається у рази частіше у жінок, ніж у чоловіків. Плоскостопість може спричинити артроз (захворювання суглобів), захворювання хребта.

  • П'яткова шпора. Часта супутниця плоскостопості. П'яткова шпора – кістковий виступ, який викликає біль при натисканні на п'яту.

  • Шишки на стопах. Найчастіше причиною утворень стає взуття на підборах або надто вузьке взуття. Спочатку великий палець злегка відхиляється убік, та був у ньому з'являється наріст – шишка.

  • Різні захворювання хребта. Найпоширеніше захворювання - сколіоз або сколіотична постава. Ще одне захворювання – остеохондроз. Стопа знаходиться далеко від хребта, тому часто пацієнти помилково не пов'язують хвороби стопи та хвороби хребта.

  • Різна довжина ніг. Ортопедичні устілки допоможуть скоригувати цю проблему. Різна довжина ніг може спровокувати сколіоз, а потім – міжхребцеву грижу.

  • Ревматоїдна стопа. При ревматизмі можуть бути пошкоджені усі суглоби, але деформація стопи трапляється особливо часто.

  • Косолапість. Косолапість - вроджена деформація стопи. Найчастіше виявляється у тому, що п'ята вивернута всередину чи назовні.

  • Часті розтягування в області кісточки.

Група ризику

1) Діти. Якщо коригувати стопу під час зростання – не доведеться справлятися із захворюваннями надалі. Ортопеди радять розпочинати корекцію вже з двох років. До речі, опорно-руховий апарат завершує формування лише до двадцяти років.

2) Вагітні жінки. Під час вагітності центр тяжкості у жінки зміщується, тому і навантаження на суглоби та ноги змінюється. Устілки допоможуть рівномірно розподілити навантаження та уникнути поширених «вагітних» проблем: набряків, судом литкових м'язів, болів у ступнях.

3) Спортсмени чи люди, які ведуть активний спосіб життя. При заняттях спортом навантаження на опорно-руховий апарат та стопи збільшується у кілька разів. Уникнути травм, розтягування м'язів, болю в ногах допоможуть індивідуальні ортопедичні устілки.

4) Люди, які змушені на роботі довго стояти.

Запобігти багатьом хворобам опорно-рухового апарату, зберегти струнку поставу та легку ходу вам допоможуть виготовлені  на замовлення індивідуальні ортопедичні устілки.